Senior +18 år

Seniorer

Seniorroere er fra 18-65 år. Der er 80 seniorroere i Vejle Roklub. Dermed er seniorafdelingen klubbbens største.
Roning for seniorer er opdelt i to former for tilbud; motionsroning og sportsroning. Medlemmer vælger typisk den ene form for roning, men man er naturligvis velkomen til at benytte sig af begge typer af tilbud. Selvom der er forskel på de to måder at ro på, så er begge tilbud relevante for alle medlemmer. Alle frigivede roere er kvalificerede til begge typer af tilbud.
For alle rotilbud til seniorer gælder, at man tilmelder sig på Aktivitetskalenderen her på siden. Vi opfordrer også medlemmer til selv at slå ture op på kalenderen og invitere andre medlemmer med ud og ro. Det er tilladt at arrangere sin helt egen tur udenom Aktivitetskalenderen og selv invitere roere med.

Oprette aktiviteter

De fast aktiviteter, både motionsroning og sportsroning, bliver oprettet i Aktivitetskalenderen af de ansvarlige for aktiviteten. Det er også muligt at lave selvopslåede ture, og hvis du ikke har de nødvendige rettigheder til at oprette aktiviteter, så tag kontakt til nedenstående ansvarlige for Seniorroning.
Bemærk: Selvopslåede ture og 'private' ture må ikke placeres på samme tidspunkt som klubbens organiserede tilbud og skal starte minimum ½ time før. 

Motionsroning

Motionsroning er længere ture, typisk 15-25 km, hvor der er fokus på motion, udholdenhed og samroning. Bådholdene sættes af den ansvarlige turleder ved pulten inden afgang.

Sportsroning

Sportsroning er struktureret træning efter programmer og under ledelse af en træner. I sportsroning er turene kortere men mere intensive. Der arbejdes på teknik og samroning med skiftende intensitet. Træningen foregår fokuseret (uden snak) og med det formål at komme i bedre form og blive bedre til at ro. Programmerne og øvelserne er alsidige, så træningen bliver alt andet end kedelig. Der skiftes hyppigt og hurtigt - typisk hvert 4. minut.
En type sportsroning foregår tidligt om morgenen, så man kan nå på arbejde efter træning. Her er der ikke desciderede programmer og heller ikke en træner, men der trænes intensivt og fokuseret, så man får maksimalt udbytte af træningen. 
Medlemmer som ønsker at deltage i kaproninger har mulighed for at træne til dem i forbindelse med sportsroning. Her vil deres hold blive priorieret i sammensætningen af både.