Et spark i rumpen fra DFfR! – spændende kick-off arrangement for instruktører

9. maj 2017 11:10 , af Birgit Bech Jensen (KLSITR)

Vejle Roklub var vært for DFfRs kick-off arrangement for instruktører onsdag den 3. maj. Der var over 25 tilmeldte instruktører fra jyske og fynske roklubber, og naturligvis også et flok af Vejle Roklubs instruktører.

Jacob Meden fra DFfRs uddannelsesudvalg havde tre punkter på dagsorden:

1. Rotaget
  2. Hvordan modtager vi nye roere?
  3. Kost

Under gennemgangen af rotaget blev det blandt andet slået fast, at lændesmerter ikke bør være et vilkår for roere, og vi fik redskaber til at være opmærksomme på roernes holdning og belastning af lænden.

Aftenens største punkt handlede om modtagelsen og integrationen af nye medlemmer. Dette emne har været diskuteret og behandlet meget i Vejle Roklub, og der har gennem årene været fokus på forskellige modeller for instruktion og modtagelse af nye medlemmer. Men Jacob udfordrede vores sædvaner og særligt dårlige vaner. Alle deltagerne - undertegnede inklusive - fik et verbalt spark i rumpen og lidt at spekulere over. Det er nemlig ikke let at gøre gamle ting på nye måder, så nye typer af medlemmer fastholdes i roklubben. Men der er altid rum til forbedring, og der eksisterer allerede en del redskaber, som vi kan benytte.

Til sidst blev der tid til en kort gennemgang af vigtigheden af at indtage den rette kost. Her kunne deltagerne især ærgre sig over, hvor små bøffer der egentlig skal til for at restituere og holde kroppen i balance efter træning…

Alt i alt en rigtig god aften med masser af godt input til arbejdet med at fastholde nye medlemmer.

Birgit Bech Jensen, træner i Vejle Roklub